top of page
cooperatie.png

Wie zijn WIJ?

WIJ is een initiatief van burgers en ondernemers in de regio die als hoofddoel heeft om te bouwen aan een nieuwe manier van samen leven. Ons streven is te bouwen aan een sterke, zelfdragende regionale economie waarin mensen vreedzaam en op een waardige manier met elkaar omgaan. 

 

WIJ onderzoekt, ondersteunt en realiseert lokale initiatieven op het gebied van wonen, gezondheid, 

voeding, energie, onderwijs en lokaal betalen.  

Onder de paraplu van WIJ worden projecten en pilots opgezet waar leden van kunnen profiteren. Denk daarbij aan het verbouwen van eigen voedsel of het gezamenlijk inkopen van energie. 

Maar ook onderwijs en een eigen lokale munt staan op de agenda. 

Het inspireren en stimuleren van de eigen ondernemingszin van de leden is daarbij een uitgangspunt. 

In onze coöperatie doen alle leden mee. De een zal een actieve rol spelen in een domein, de ander zet zich in op een ander vlak. Samen-doen is ons motto. 


Samen met Society 4.0 en de overige regio’s werken we aan een landelijk netwerk waarbij kennis en kunde wordt gedeeld om zo doeltreffend mogelijk onze eigen regio zelfstandig te maken. 

 

De Domeinen
Door middel van domeinen (werkgebieden) worden deze initiatieven omgezet in projecten. Hierbij spelen onze leden en ondernemers in de regio een belangrijke rol. 

Lidmaatschap

Wil jij ook meebouwen aan een lokale samenleving? 

[Meld je dan hier aan!]

 

Doneren

Wil je ons steunen met een financiële bijdrage? Dat kan. Gebruik hiervoor [deze] donatie-link.

Preambule

WIJ heeft in een preambule haar doelstellingen omschreven. Klik [hier] voor het lezen van onze preambule.

Onze Missie

Een regionale, autonome samenleving op basis van onvoorwaardelijke vrijheid.

 

Onze Visie

We bouwen deze samenleving met inzet van ieders capaciteiten, met respect voor en het streven naar welzijn van mens en natuur. 

Onze strategie

Wij bieden een platform voor het verbinden van de inwoners en organisaties van de dorpen op de Heuvelrug.Onze coöperatie biedt negen domeinen zoals omschreven op onze website. We gebruiken voor het nemen van beslissingen binnen de coöperatie de consentmethode. Waar nodig werken we samen met andere regio’s.

bottom of page